Японските барабанисти Ямато ще изнесат своя първи концерт във Варна на

...
Японските барабанисти Ямато ще изнесат своя първи концерт във Варна на
Коментари Харесай

Японските барабанисти `Ямато` с първи концерт във Варна и безплатен детски уъркшоп

Японските барабанисти Ямато ще изнесат своя първи концерт във Варна на 13 ноември от 19.00 ч. в ДКС и ще проведат безвъзмезден уъркшоп за деца на 12 ноември от 18:30 ч. в Гранд Мол.

Групата на японските барабанисти Ямато е основана през 1993 година, когато дебютира на фестивала в Тойчи, Кашихара-ши в региона Нара с истинската комбинация на основателя на състава Маса Огава “Hyu-ga (Изгрев) ”. 

За миналите 25 години Ямато са свирили в 54 страни по света в над 3500 спектакъла и пред 6 милиона фенове. Техните осъществявания постоянно са се радвали на отлични мнения от аудитория и критика; през годините славата им се популяризира лавинообразно на длъж и простор, а английските медии нарекоха техния тон “Музиката на тялото ”.

Барабанистите живеят в селището Асука, известно като родното място на японската просвета, само че през по-голямата част от времето – сред 6 и 10 месеца всяка година – изнасят избухливите си представления по целия свят. Ямато се гордеят, че са групата с максимален брой интернационалните представления измежду всички японски реализатори.

Дванадесетте барабанисти ще дадат опция на децата да се допрян до тайко-барабаните, направени от 500-годишно дърво, и да вземат участие в разучаването и осъществяването на песни. Японските реализатори имат вяра, че ритъмът на тайко е наличен за всеки човек, тъй като е като пулса на сърцето, което всеки човек носи в себе си. Винаги когато имат опция, те са щастливи да оказват помощ на младите фенове на японските барабани персонално да участват в създаването на неповторим темп.

Уъркшопът е подобаващ за присъединяване на деца над 10 години.

Повече информация на страницата на събитието във Facebook.

Концертът на Ямато в София е на 18 ноември, а в Пловдив - на 15 ноември. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР